Berušky a drak

06.11.2017 19:14

Druhý měsíc školního roku je za námi. Třída Berušek je v plném počtu. Všichni jsme jedna parta, malí, velcí i ti největší. A co se u nás v říjnu nového událo?

Nastal podzim. Ve třídě jsme „zasadili kaštan“ a co se stalo během dopoledne? Vyrostl strom. Strom, který se přes noc obalil barevným listím. Četli jsme si o tom, jak se stromy chystají na zimu (skřítci Spadlístek a Malovánek). Zjistili jsme rozdíly mezi stromy a keři. Pozorovali jsme, co se děje s přírodou. To, co jsme vyzkoumali na vycházkách, jsme ve školce zachytili na čtvrtku.

Vítr nám do třídy přinesl draka. Ovšem není drak jako drak! Jeden má zuby dračí a princezen plnou spíž, ale ten náš byl lhář. Byl totiž jenom papírový. Papírové draky jsme vytvořili skládáním papíru. Vyzdobili jsme je suchými pastely a barvy nám rozzářili třídu, někomu z nás i oblečení. Promiňte nám to, ale je to důkaz radosti z tvoření. Ovšem Beruška nás opět překvapila. Ani papírový drak nemusí být pokaždé stejný. Někdy může mít tvar čtverce, obdélníku, kruhu nebo dokonce trojúhelníku. Prstovými barvami jsme si prověřili, že každý z tvarů je jiný. Nakonec nás drak vynesl do oblak, aby nám ukázal naší obec Chrást. Víte vy vůbec, že na školu kouká po očku Hurvínek a rybník hlídá cukrárnu?

Protože hračky a 28 čilých Berušek zaplní celý prostor ve třídě, chodíme si radost z pohybu užít v pátek do tělocvičny. Prošli jsme se po vysoké kladině, vylezli jsme až na vrchol žebřin a hlavně si tu můžeme pořádně proběhnout. A pokud nám podzimní počasí ukazuje tu lepší tvář, raději s batůžkem vyrazíme na delší výpravu. Víte vy vůbec, jakou barvu má turistické značení na naučné stezce?

 Tak zase za měsíc J

—————

Zpět