Copak se to u nás dělo? - červen ve školce

15.08.2013 17:10

Červen se nedal květnovými akcemi zastrašit a byl také nabitý od začátku až do konce akcemi a výlety. Školáci pokračovali ve svých setkáních a pilovali tak vše potřebné ke slavnostnímu rozloučení, o kterém se dočtete více v dalším článku.

11. 6. za námi v letošním školním roce naposledy přijelo divadlo Dráček, tentokrát s pohádkou "Hrneču vař." Dětem se představení jako vždy líbilo a na konci odcházeli se sladkou pozorností.

12. 6. jsme se setkali s rodiči nově nastupujících dětí a společně jsme si prošli školku tak, aby v září všichni věděli co a jak. Tentýž den zavítaly některé děti společně s paní učitelkou Reginou do vedlejší DPSky a snad potěšily babičky a dědečky krásnými lidovkami.

19. 6. jsme se vydali do nedaleké chrástecké ZUŠ, kde pro nás měli starší kamarádi připravený krásný koncertík. Velice nás potěšilo, že jsme si s nimi mohli dokonce i zazpívat.

Poslední červnový týden byl ve znamení bezpečnosti. Dlouho plánovaný poplach se měl konečně uskutečnit, a také se nakonec uskutečnil. Před ním však proběhl zahradní koncert Lidové muziky, který byl kvůli počasí opět uvnitř :-), i tak se nám ale moc líbil. Den poté už nás čekal poplach. V klídku a pohodičce jsme si ve třídách hráli, když se z chodby ozval hlas paní ředitelky. "Hořííííí, hoříííí, hořííííí!!!" Na nic jsme nečekali, hračky nechali napospas plamenům a utíkali ven. Musíme se pochválit, vůbec jsme nebrečeli ani nehysterčili a vše zvládli v naprosto úžasném čase. Venku nás trochu překvapilo, že nevidíme šlehat plameny. A jo, bylo to jen jako. Oddychli jsme si a s klidem se vrátili ke svým hrám.

26. 6. se naši školáci společně s celou třídou Sluníček vydali na exkurzi k hasičům do Chotíkova. A zážitek to byl veliký, jezdit po tyči a dokonce i hlavou dolu, ty brďo!! Všichni chceme být hasiči...

27. 6. nás pro změnu ve školce navštívila policie. Ne, nebojte, nic jsme neprovedli, přijeli nám ukázat, co vše umí. Prohídli jsme si auto, vyzkoušeli snímání otisků, podívali se na policejní zásah proti zloději a nakonec to nejlepší - ukázka cvičeného Uránka. Pejsek se svým psovodem uměli opravdu mnoho věcí a nám se téměř tajil dech.

28. 6.  jsme se před prázdninami tradičně rozloučili táborákem s rodiči. A už hurá na prázdniny!!

—————

Zpět