Den Země

07.05.2015 07:29

22. duben je dnem, kdy svůj svátek slaví naše planeta. Den Země jsme neopomněli ani u nás ve školce a oslavili ho hned několika akcemi, které proběhly v týdnu od 20. do 24. 4. 2015.

V úterý odpoledne se rodiče a děti vydali v doprodovu rodiny Humlových na ekologicky zaměřenou stopovanou. Při procházení části chrástecké naučné stezky na všechny zúčastněné čekala řada úkolů s ekozaměřením, nechyběla ani velmi oblíbená myslivecká sekce a při závěrečné ukázce poslušného psa neznalo nadšení pozorovatelů mezí. Na závěr krásného odpoledne jsme opekli buřtíky na ekoohni a vydali se zpátky ke svým domovům.

Ve středu dopoledne navštívily děti s paními učitelkami zahradnický statek vedle školy. Paní zahradnice jim tam pomohla zasadit do truhlíků trochu té přírody. Děti ze Sluníček a Berušek si vybraly květiny pro krásu, Krtečkové zase raději pár bylinek a jahod. Truhlíky nám teď zdobí různá místa na naší školkové zahradě. 

Ve čtvrtek se Berušky a Sluníčka vydala na vycházku do lesa, Krtečci vyrazili na návštěvu do Dolejšího Chrástu k paní Vajnarové. Tam na ně čekalo mnoho zvířátek, kterým na oplátku donesli tvrdý chléb a rohlíky. Setkání s trochu drzou kozou, jejími mláďaty a se třemi krásnými koníky bylo pro děti hezkým zážitkem. Děkujeme paní Vajnarové za milé přijetí a čas, který nám věnovala. 

V pátek už byla ekonáplň určena jen pro předškolní děti. Těm se opět věnovala paní Kopečková, která si s nimi povídala o třídění odpadu a recyklaci. Na závěr povídání si děti vyzkoušely vlastníma rukama vyrobit zrecyklovaný papír, chobotnice z Petlahví a želvičky a kraby z PVC a Petvíček.

Věříme, že se dětem oslava dne země líbila tak, jako nám dospělým.. a již teď se těšíme na další rok.....

—————

Zpět