Halloween

15.11.2012 16:25

HALLOWEENSKÉ ŘÁDĚNÍ NEJEN V ANGLIČTINĚ

    Na konci října pravidelně slavíme svátek duchů-HALLOWEEN. Děti z Berušek si samy vyzdobily třídu čarodějnicemi, duchy i příšerami a těšily se, co bude. V úterý 30. 10. při dopoledních činnostech starší děti vydlabávaly dýni, mladší vytvářely na černý papír svého ducha. A začal ten pravý rej kostlivců a ostatních příšer. U dýně jsme si vysvětlili, co to vlastně HALLOWEEN je, odkud se vzal, co je jeho symbolem. A pak jsme si na ony příšery hráli, takže z naší třídy bylo možno slyšet různé kvílení, houkání, křičení, břinkání, rachot, chechot – to vše za podpory strašidelné hudby.

    Představte si, že se nás začal bát Cipísek, a tak jsme vymýšleli, jak bychom mu mohli pomoci, aby se s námi zapojil do her a užil si s námi legraci. Nakonec nám pomohla písnička „ Máme doma upíra, já vím, my víme.“ A tak Cipísek překonal strach a začal se opět smát.

    A jak se nám povedla halloweenská angličtina? Předškoláci si přinesli  vhodné masky, a tak se nám angličtina proměnila v duchařský bál. Hráli jsme nejrůznější hry, tancovali, malovali, pochutnávali jsme si na jablíčkách a přitom jsme mluvili anglicky. Vždyť black, orange, green and white, these are the colours of Halloween. Na konci angličtiny děti dostaly omalovánku čarodějnice a zazpívali jsme si píseň „ How are you.“ Domníváme se, že děti odcházely ze třídy spokojené, odnesly si nejen určité poznatky, ale také plnohodnotný prožitek. Zároveň bychom chtěly poděkovat rodičům, kteří se na nás přišli podívat a v tom našem dovádění nás podpořili.

... klikni na smajlíka

 

                               

—————

Zpět