Jak se daří Beruškám

03.03.2023 09:15

Nové zprávičky z beruškové třídičky:

Pomocí naší včelky Máji (dětského robota),

což nás všechny nesmírně baví!

se učíme novým věcem:

 

S ovládáním včelky jsme se my berušky postupně seznamovali a velice rychle se v tom i nadále zdokonalujeme. Umíme robotickou včelku Bee-Bot naprogramovat pomocí 6-ti tlačítek a sice: dopředu, dozadu, vpravo nebo vlevo, křížkem zrušíme předešlé funkce a GO je potvrzení naší naprogramované volby. Někdo programuje postupnými kroky, někdo již umí vymyslet i několik kroků za sobou a naprogramovat vše najednou.

Kromě samotného ovládání, se procvičujeme a zdokonalujeme v těchto včelkou daných, a pro nás důležitých prostorových pojmech a jejich rozlišováním.

A to vše, o čem si každodenně povídáme, nechceme hned zapomenout a naopak si chceme spoustu znalostí ve své hlavě nadobro uchovat. Proto paní učitelky k tomu již probranému tématu vyrobí příslušné obrázky, které se pak dle potřeby vkládají do tzv. rastrů a postupně se dají dle našeho přání a vlastní volby vyměňovat.

Včelek máme ve své třídě celkem šest. A tak oproti počátku, kdy jsme všichni s úžasem koukali na jednu včelku a všichni jsme si přáli jí alespoň na chviličku mít pro sebe a obsluhovat ji, můžeme teď, když nám to už ve většině případů tak jde, pracovat i úplně samostatně nebo v menších skupinkách.

Při práci se včelkou Májou nezáleží ani na našem věku, ani na našich znalostech nějakého tématu, ale:

„Je to jen o našem zájmu a chtění umět něco nového.“

Vaše Berušky a p.uč. Jana a Jana.

—————

Zpět