Podpořili jsme Fond Sidus

18.10.2013 10:14

Ve středu 16. 10. proběhlo ve školce dinosauří odpoledne s Fondem Sidus. Fond Sidus je obecně prospěšná společnost, která se zabývá materiální a finanční podporou nemocných dětí z Olomouce a pražského Motola. Každoročně připravují pro děti ze škol a školek veřejnou sbírku, při které za malou částku obdrží každý přispěvatel krásný časopis plný úkolů. I letos se naše školka připojila do této sbírky, i když odlišnou formou než dosud. 

Projektu Můj malý dinopark věnovala středeční odpoledne. Během něj se děti společně s maminkami a babičkami stavěly svůj vlastní dinopark, četly si informace o jednotlivých dinosaurech, skládaly dinosauří vajíčka podle velikosti, dělily dinosaury na bíložravé a masožravé. Nakonec si na dinosauří mláďátka samy zahrály. A nutno říci, že s vajíčky byla nejen legrace, ale i fůra práce. Pořád se totiž někam kutálí a utíkají a nejde na nich vůbec stát..... :-)

Nu, každé odpoledne jednou končí, a tak i my jsme se museli rozloučit. A loučení to bylo s krásně hřejivým pocitem, že jsme pomohli někomu, kdo to potřebuje více než my.. Ještě jednou moc děkujeme všem rodičům, kteří podpořili Fond Sidus svojí účastí a koupí časopisu nebo odznáčku.

Nestihli jste být s námi při tom, ale rádi byste pomohli? Časopis i odznáček je stále k zakoupení v MŠ, oslovte paní učitelky na třídě :-) !!

 

Pro fotečky klikni na smajlíka ...

—————

Zpět