Poslední angličtina

01.07.2014 10:46

DO YOU SPEAK ENGLISH?

                  

A jsme ve finále. Naše poslední angličtina proběhla v úterý 17. 6. 2014. Obě dvě skupiny jsme byly dohromady a vzájemně jsme si ukazovaly, co jsme se za celý školní rok naučily. A nebylo toho málo. Děti umí nazvat anglicky jednotlivé měsíce, pojmenovat dny v týdnu, orientují se v tématech jako rodina, ovoce a zelenina, zvířataa barvy. Dokážou reagovat na několik otázek a samozřejmě na ně odpovídají ne jinak než anglicky.

Také vám mohou zazpívat několik písniček, říci básničky, rozpočítadla a možná i pohádku. Pokud si je budete chtít vyzkoušet sami, zkuste jim dát několik pokynů v angličtině jako Sit down! Drink! Eat! Jump! Stand up! Touch your nose! A uvidíte, co bude následovat. Kromě toho jsme v hodinách poslouchali na CD rodilé mluvčí a hledali jsme, jaká slova v textu již známe. Byl to pro nás nelehký úkol, ale i ten jsme zvládli. Při angličtině jsme se však i dozvěděli, jaké tradice mají v různých zemích a jak se tam vlastně žije. A tak jsme se něco nového dozvěděli, něčemu jsme se naučili a něco jsme si zapamatovali. Ne nadarmo se říká: „Kolik jazyků umíš, tolikrát si člověkem.“

Závěrem bych chtěla děti moc pochválit za jejich píli a snaživost! Doufám, že v angličtině budou pokračovat i nadále a to nejen v základní škole. A co my víme, třeba jednou do některé země zavítají na delší dobu, a pak si vzpomenou na to, že co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Přejeme krásné prožití léta.

 

 

                                               

 

—————

Zpět