Předposlední měsíc ve školce

08.06.2013 11:00

Květen a červen jsou již tradičně nejnabitějšími měsíci z celého roku. Děti neví, nač se těšit dříve a nač víc. O klidném jaru a začátku léta se prostě ve školce nedá hovořit... 

I letos toho bylo v květnu požehnaně, a tak pojďte s námi pomocí krátkého článku zavzpomínat.... 

2. 5. vyrazili předškoláci do divadla Alfa. Cesta autobusem rychle utíkala, divadelní představení "Žabákova dobrodružství" bylo skutečně poutavé a zajímavé. A prohlídka zákulisí? Ta nás přímo okouzlila.

13., 14. a 15. 5. proběhla setkání s rodiči. Na tuto akci dorazila i řada tatínků, což nás velice potěšilo. Věříme, že i když byla podoba v každé třídě trochu jiná, prožili jste s námi a Vašimi dětmi příjemné odpoledne. Těšíme se na další společná setkávání, již v červnu na táboráku zase ahoj.

17. 5. se předškolácký indiánský kmen Narubů opět sešel ve své vesnici a za pomoci přírodních barviv a kůže si vyrobil ošacení. Práce to nebyla vůbec snadná, a tak jsme rádi, že jsme si při vázání uzlíků nepřivázali k tričku i ruce :-) .

21. 5. vyrazily děti z Krtečků a Berušek na výlet do plzeňského Domu pohádek. A moc se jim mezi večerníčkovými a pohádkovými postavičkami líbilo.

Hned o den později, tedy ve středu 22. 5., vyrazili budoucí prvňáčci na první ostrou zkoušku do vyučovací hodiny. I když je paní učitelka a starší kamarádi přátelsky přijali, byl vidět v očích některých maličkatý strach : "Zvládnu to?" My pevně věříme, že ano. Máme přeci šikovné předškoláky. 

23. 5. přijel na návštěvu pan fotograf. A bylo to focení velice akční..Snad se fotečky podaří ke všeobecné spokojenosti......

28. 5. se vydala Sluníčka na svůj výlet. Aby jim nebylo po cestě smutno, přizvala k sobě ještě školáky z Krtečků a Berušek. Vyrazili směr Plzeň a jejich cílem byl Dětský svět Lvíček. Na místě se řádně vyřádili a do školky se vrátili "mrtví" a nadšení a přesvědčení, že se do Lvíčka musejí brzy zase podívat.

29. 5. jsme se všichni společně sešli u Sluníček, kde pro nás děti navštěvující Zpívánky uspořádaly veliké představení. Generálka na předvedení se rodičům se jim vyvedla na jedničku.

30. 5. se již děti ze zpívánek a angličtině předvedli v plné kráse a přirozenosti rodičům. To, co se za celý rok naučily, je obdivuhodné. Poděkování patří samozřejmě také vyučujícím obou aktivit. (V brzké době umístíme také videozáznam z této akce, tak sledujte sekci Prezentace MŠ :-)) .

31. 5. jsme slavili Mezinárodní den dětí. Ale o tom si přečtěte v dalším článku....

—————

Zpět