Předvánoční čekání

24.12.2012 10:48

Poté, co jsme brzičko zapomněli na všechny sliby, které jsme Mikuláši a čertům dali, začala ta nejkrásnější doba – čekání na Ježíška. Již tradičně je tento čas ve školce věnován řadě akcí s vánoční tematikou. A protože se s vámi rádi dělíme o naše zážitky, neváhejte a přečtěte si krátké povídání o tom, co nás ve školce potkalo.

V úterý 11. 12. nám divadelní představení Medvědí vánoce ukázalo, že i méďové slaví Vánoce a těší se na ně stejně jako my děti. A kdybyste viděli, jakou radost měli z dárku, který jim Ježíšek nadělil…

V adventním čase k nám na návštěvu zavítala také Lidová muzika Chrást. Folklor, kroje, lidové písně dle našich přání a spousta hudebních nástrojů, to byl ten pravý lék na nedočkavost a netrpělivost při čekání na Vánoce. Protože čím více se blíží, tím pomaleji to utíká… My se už opravdu nemůžeme dočkat.

V pátek 14. jsme si v základní škole vyrobili dřevěné ozdobičky na stromeček a do krásného sáčku jsme si zabalili dvě voňavá přírodní mýdla, která jistě potěší kdekterou maminku, nebo babičku.

A protože i my jsme zatoužili rozdat trochu radosti, neváhali jsme a vyrazili za našimi sousedy do DPS. Úsměvy na tvářích seniorů nám prozradily, že se nám skutečně podařilo potěšit a vánočně naladit babičky a dědečky z vedlejšího domečku.

A když jsme tohle všechno měli za sebou, konečně mohl přijít…. KDO? No přeci Ježíšek.        Do školek totiž chodí o trochu dřív než domů, to aby to všechno stihl. Těšili jsme se na něj moc, všichni jsme se sešli v ložnici Berušek a pěli koledy, abychom ho přivolali. Jenže ono pořád nic. „Nu, jak je to možné? Stromeček máme, koledy jsme zazpívali, hodní jsme… A kruciš…Že by Ježíšek přeci jen viděl všechny ty naše lumpárny a zlobení?“ Chvilku jsme se strachovali, když tu náhle: „ Cililink, cililink!“ „Je tady.“ Zvonek sice zazvonil, ale pod naším vánočním stromkem pořád žádný dárek. „Tak přeci jen jsme zlobili asi moc, a tak se přišel jen podívat a nic nám tu nenechal. Nezbývá než doufat, že alespoň doma nám Ježíšek nechá nějaký ten dárek. A teď? Půjdeme ten smutek a zklamání vyběhat ven.“ Sluníčka, Berušky i Krtečkové se tedy vydali do svých tříd, aby si připravili prostírky a vyrazili ven. ALE CO TO? V každé třídě svítí krásný stromeček a pod ním je halda dárků. „Ten Ježíšek si z nás vystřelil, dělal si z nás legraci. Jůůůů, co to je??“ Místo vycházky začalo samozřejmě vybalování všech nadělených dárků a zkoušení všeho, co nám tam hodný Ježíšek nechal. A že toho nebylo málo…

Poslední den školky v tomto roce jsme si už jen hráli, poslouchali koledy a zašli vedle na faru odnést námi vyrobené betlémy. Odpoledne jsme si popřáli krásné Vánoce a hurá domů, protože už jen sobota a neděle… :-)

 

klikni na smajlíka ...

—————

Zpět