Rumcajs u Berušek

02.11.2012 14:41

 

 „Krokem rumcajsým vykročí, s každým pánem zatočí, Manku má copatou, zahvízdá, zapíská, vždycky najde Cipíska, bradu má vousatou.“

 

Manka, Cipísek a Rumcajs, tři imaginární postavičky nás budou provázet celým školním rokem. Manka s Rumcajsem se mají moc rádi, narodí se jim synek Cipísek, který však není jako obyčejné děti. Tak jak to v pohádkách bývá, Cipísek roste tak rychle, že už je tak velký jako děti ze školky, dokonce umí i hned po narození mluvit, proto může chodit do naší třídy. Společně s rodiči zažije nejedno dobrodružství, ale zároveň jim přichystá ne zrovna málo starostí.

 

A jaký je vlastně Cipísek a jací jsou jeho rodiče?

 

CIPÍSEK - rošťák s dobrým srdcem, umí druhému pomoci, pomáhá rád a ochotně, na druhou stranu často neposlechne svoje rodiče a něco vyvede.

RUMCAJS - spravedlivý taťka, který Manku a Cipíska ochraňuje, se svým synkem si hraje, učí ho, nejednou Cipísek pozná jeho pádnou ruku.

MANKAvaří, peče, smaží a pofoukává Cipískovi nejrůznější bolístky, Rumcajsovi pomáhá v řešení nelehkých úkolů, dokáže se jako každá ženská rozčílit, a pak Rumcajse a Cipíska něžně pohladit. Je to prostě správná maminka, která si sluneční prstýnek od Rumcajse po právu zasloužila.

 

A tak společně s nimi prožíváme radosti, starosti, poznáváme něco nového i neskutečného, učíme se a dobře víme, že s radostí a zábavou zatleskáme nad hlavou, vždyť

 

RUMCAJS, CIPÍSEK A MANKA - TO JE PRIMA RODINKA!

 

 

Děti ze třídy Berušek s učitelkami.

—————

Zpět