Sluníčka v ZOO Plasy

08.11.2022 08:37

Výlet za zvířátky

 

Společně s Mickeym a Miniie procestovaly děti ze Sluníček Evropu a Afriku a šly po stopách zvířat. Zvířata z Evropy děti dobře znají a některá měly možnost vidět během Dne zvířat nebo při dopoledních procházkách. Ale co ty z Afriky? Díky sponzorskému daru jednoho z rodičů ze Sluníček se na ně mohly jet podívat do ZOO Plasy a učit se tak o exotických zvířátkách prožitkem.

Na výlet jsme odjížděli hned ráno po svačině. Někteří z nás byli nadšení už jen z jízdy autobusem, který nás vyzvedl před školkou a dovezl až na místo. Samozřejmě nechyběla ani všemi rodiči oblíbená věta „tak už tam budem?“ z pohádky Shrek.

Jelikož jsme na místo přijeli příliš brzy, šli jsme se projít kolem rybníka. I tam jsme potkali nějaká zvířata, avšak nejvíce děti zaujaly kachny, které jsme pak společně pozorovali z lávky.

Děti už se ale velmi těšily na zvířata do zoologické zahrady, a tak se tam společně se 4 učitelkami po krátké zastávce na dětském hřišti vydaly. Hned u vstupu jsme měly možnost pozorovat plazi v teráriích. A protože rádi děláme „opičárny“, tak naše první zastávka byla právě u opic, které od nás dostaly něco dobrého na zub. Následovali klokani, kteří děti zaujali rozdílností barvy. Dlouhé pozorování bylo věnováno lvům, kteří nás ve školce nejvíce provázeli s pohádkou Lví král. Našly zde i kamaráda Lvího krále, surikatu Timona. A co Pumba? Druhý kamarád lvíčka? No toho děti také našly, a to v nové části Zoo, kde jsou dikobrazi, vlci, sovy a další zajímavá zvířata.

Společný den v Zoo se vydařil – bylo hezké počasí, děti si prohlédly spoustu zvířátek, daly si malou svačinu a bavily se. Po cestě zpět se v autobuse krásně prospaly a mohly jít na oběd. Těšíme se, až společně zase někam vyrazíme.

 

 

—————

Zpět