Únor ve třídě Berušek

02.03.2018 12:25

Únor ve třídě Berušek

Tento měsíc nám utekl jako voda. Třída se nám trochu vyprázdnila. Bacily začaly kralovat v celé školce. Proto jsme se rozhodli s nimi bojovat. Vyhlásili jsme jim souboj na papíru. Nevěřili byste, jací bubáci jsou schopní nám nalézt do těla. Jak se jich zbavit? Heslo „Ve zdravém těle zdravý duch“ jsme si vzali za vlastní.

 Předškolní děti začaly jezdit na plavání a tak jsme se nejprve zajímali o naše tělo. Jak vypadá? Jakou má barvu? Co na těle máme dvakrát? Co na něm najdeme jen jednou? Zazpívali jsme si k tomu píseň „Já mám pravé oko..“ Teď už jen bylo potřeba naše tělo pořádně rozhýbat, abychom si všechny jeho části uvědomili.

O další náplň se nám už postarali lidé, kteří se sportu věnují profesionálně. Začaly Zimní olympijské hry v Koreji a ty úplně zavalily třídu Berušek. Sledovali jsme každý den závody a úspěchy našich sportovců. I my jsme si ve třídě vytvořili svou olympijskou pochodeň. Zkoumali jsme vlajky států. Jaké bylo překvapení, když jsme si pustili naši hymnu. Všechny Berušky ji slyšely poprvé. Završením bylo konání našich školkových olympijských her ve velké tělocvičně. Všechny děti si po zásluze odnášely domů všechny tři medaile.

Sportování již bylo dost. Co nás čeká v březnu? Spousty legrace a veselí. Ale to se dozvíte až za měsíc.

 

 

 

—————

Zpět