Září ve třídě Berušek

27.09.2017 22:07

Ačkoliv se to nezdá, první měsíc ve školce nám utekl jako voda. Ve třídě Berušek jsme přivítali 11 nových dětí. Všechny zvládly svou první velkou životní úlohu na výbornou. Strávit téměř osm hodin bez svých rodičů ve třídě plné stejně velkých trpaslíků není pro někoho, kdo je teprve tři roky na světě, jednoduché. Samozřejmě, že nějaké slzičky jsme museli utírat. Byly ovšem jen důkazem toho, že maminka s tatínkem jsou skutečně jedinými, koho milují.

Během září jsme se navzájem oťukávali, seznamovali, poznávali. Pro spoustu dětí je pohled na třídu, ve které je přes dvacet dětí, neskutečným překvapením. V každém koutku třídy je živo. Někdo staví z kostek, nějaký kluk vaří v kuchyni, u obchodu stojí fronta dětí, děvčata si hrají s panenkami, kluci skládají Lego, u stolečku děti modelují. Všechno je zmenšené stoly, židle, umyvadla, záchody.

Beruška, symbol naší třídy, ukázala dětem školku. Děti si spolu s ní vytvořily pravidla, aby se nám ve školce všem líbilo. Teď už nás čeká několik společných měsíců, během kterých poznáme a prožijeme mnoho zajímavého, něčemu novému se naučíme a potkáme třeba kamaráda na celý život.

Pevně věříme, že naše mateřská škola bude tou, na kterou budou s radostí vzpomínat.

 

—————

Zpět